opc_loader

Menu

Wij zijn geen veilinghuis. U kan de getoonde kunstwerken direct aankopen.

FAQ

Verkopen jullie ook werken in consignatie?

Neen, al de getoonde werken hier zijn onze eigendom.  Wij kopen aan om door te verkopen en zijn dus geen veilinghuis maar een online winkel.

Zijn de werken direct aan te kopen?

Jawel, u kan dit doen door de knop te gebruiken “Koop nu!”.  Al de aangeboden werken zijn eigendom van het bedrijf en bevinden zich in onze magazijnen.


Kan ik de aangeboden kunstwerken komen bekijken voor ik ze aankoop?

Ja dit kan.  U dient dan een e-mailtje te sturen welk werk u wenst te bekijken en wanneer.  Dit kan ook door gebruik te maken van de knop “Vraag/Bod”.  Het werk wordt dan door ons gezocht hier in onze magazijnen en wordt klaargezet.  Al onze werken zitten verpakt in folie om ze tegen vuil te beschermen.

Hoe kan ik een kunstwerkje betalen?

In het platform zijn verschillende betaalmethodes waaruit u kan kiezen, zoals Mr Cash, Visa, Paypal,… . U kan eveneens kiezen om op factuur te betalen.  Als u voor dit laatste kiest krijgt u van ons een factuurtje zodat u het bedrag kan overschrijven.

Kan ik de kunstwerken cash betalen?

Ja dit kan. Wij geven echter de voorkeur aan de elektronische betaalmethoden die u door het systeem worden aangeboden of aan het overschrijven van het bedrag op de bedrijfsrekening.

Krijg ik een bewijs van aankoop?

Jawel, voor elk verkocht kunstwerk wordt een factuurtje gemaakt en krijgt u een bijhorend aankoopcertificaat.

Waar kopen jullie je kunstwerken aan?

Wij kopen voornamelijk aan bij nationale en internationale gereputeerde veilinghuizen.  Zo zijn we al veel zekerder over de echtheid van een kunstwerk aangezien ze daar al een eerste keer grondig worden gescreend.


Ik heb gezien dat een kunstwerk vorig jaar verkocht is op een veiling voor € 300€ en nu vraagt u er € 640 voor, hoe kan dat?

Dit is vrij normaal.  Wij zijn een bedrijf en dienen dan ook het personeel, gebouwen, electriciteit, IT e.d. te betalen.  Als we iets aankopen voor € 300 dient u er nog de veilingkosten bij te rekenen die 30% bedragen.  De aankoopprijs voor ons is dus geen € 300, maar wel € 390.  Het kost tijd en dus geld om de werken hier te krijgen, ze op te frissen, foto's te maken, ze on line te plaatsen en te verpakken om stof en schade te vermijden. Daarnaast dienen we op de toegevoegde waarde ook 21% BTW te betalen.  En natuurlijk nemen we ook een winstmarge op elk werk. Dat is de enige manier om als bedrijf te blijven bestaan,.....
 

Kunnen jullie garanderen dat als ik iets aankoop van een kunstenaar, het een echt werk betreft en geen namaak?

Wij doen er alles aan om de echtheid te garanderen. Dit op basis van de expertise van de veilinghuizen aangevuld met onze eigen expertise.  100 % zekerheid hebben we helaas enkel wanneer we zelf gezien hebben dat het kunstwerk werd geschilderd of gedrukt en indien we dit direct kunnen meenemen.  Dit laatste is echter bijna altijd onmogelijk.  Het aankoopcertificaat dat u bij elk kunstwerk krijgt wordt gemaakt met de beschikbare info die we op het moment van de verkoop hebben.

Het gebeurt soms dat werken die we voor echt hebben aangekocht achteraf na onze expertise niet echt blijken.  Deze worden hier apart gehouden en na een tijd vernietigd, dit om te vermijden dat ze in handen komen van minder eerlijke mensen die ze als dus nog als echt zouden willen verkopen.  We moeten ze hier ter beschikking houden voor het rechtvaardigen bij eventuele belastingcontroles.

Kopen jullie ook aan van particulieren?

Jawel, een kleiner deel van onze collectie wordt aangekocht bij particulieren. 

Verzenden jullie de kunstwerken?

Jawel, u kan bij het afrekenen kiezen om de werken te laten opsturen of u kan kiezen om de werken af te halen.

Hoe kunnen jullie een kunstwerk achter glas correct beoordelen?

Elk kunstwerk wordt hier door onze specialisten bekeken en beoordeeld.  Bij kunstwerken die achter glas zitten wordt steeds het glas verwijderd.  Daarna wordt het werk in detail bekeken en worden er foto’s van genomen.  Het glas wordt gereinigd en de kunstwerken worden dan terug in het kader met glas gestoken.

Wat doen jullie met sterk vervuilde kunstwerken?

Indien schilderijen sterk vervuild zijn wordt er een baten/kosten analyse gemaakt.  Op basis hiervan wordt er beslist of het de moeite loont het kunstwerk te laten behandelen door onze afdeling  “herstelling en restauratie”.  Indien het opvallende en storende beschadigingen aan het kader zijn worden deze professioneel weggewerkt en wordt het kader eventueel overschilderd.  Afhankelijk van het kader kunnen we ook overgaan tot een complete restauratie met alle bijhorende technieken.  Voor schilderijen wordt de bovenlaag met vuil afgenomen met speciale producten waarna er beslist wordt of het nodig is om het vernis er eveneens af te halen.  Kleine onvolkomenheden worden soms eveneens weggewerkt.  Indien het een verregaande restauratie betreft wordt er een restauratierapport opgemaakt dat bij het schilderij wordt gevoegd.


Wat met kleine defectjes aan de kader?

Indien er krassen of andere niet direct storende gebreken aan het kader zijn laten we deze zo (storend volgens ons, wat afwijkend kan zijn voor storend voor u).  Het zijn uiteindelijk kunstwerken die al gebruikt zijn en waarbij er gebruikssporen kunnen optreden.  Bij grotere defecten zoals grotere stukken van gesculpteerde kaders die beschadigd zijn worden er herstellingen gedaan en dit op basis van mallen die worden gemaakt van de ontbrekende stukjes.  Bij kleine herstellingen van kaders met een goudlaagje wordt de herstelde plek professioneel vlakgeschilderd zodat de herstelling nauwelijks zichtbaar is.  Bij grotere herstellingen worden de kaders geheel herschilderd met 3 of 4 lagen.  Het opnieuw vergulden doen we niet.  Dit kan u na aankoop bij iemand die daar voor opgeleid is laten doen indien u dat wenst.  

Krijg ik extra korting als ik geen factuur nodig heb?

Neen, als professioneel bedrijf maken wij steeds een correcte verkoopfactuur op.  Op basis hiervan wordt 21% BTW afgedragen op de behaalde meerwaarde. Voor sommige kunstwerken dient er nog een volgrecht door ons te worden betaald.